Suspendarea a PUZ-urilor de Sector pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, în data de 26.02.2021

Prin Hotărârea 67/2021 s-a hotărât suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 443/2018 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Zona de Sud a Sectorului 4. În referatul de aprobare și drept justificare a acestui demers al Primarul General al Municipiului București, Dl. Nicusor Dan a utilizat un singur considerent privind justificarea demersului sau de suspendare a PUZ-ului Zonei de Sud a Sectorului 4, și anume: ,,o suprafață considerabilă care avea funcțiunea de sere și care este oportun a fi exploatată ca spațiu verde devine construibilă”.

Astăzi, 28.04.2021, Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv și fără altă cale de atac, cu privire la speța fostelor Sere Berceni, pe care s-a derulat și se derulează unul dintre cele mai importante proiecte rezidențiale din Capitală, și a decis să respingă alegațiile Asociației Salvați Bucureștiul și ale Fundației Eco-Civica, stabilind, fără drept de apel, faptul că pe acest amplasament nu s-au încălcat prevederile legale în materie și atât PUZ-ul Sectorului 4, cât și PUZ-ul zonal deja existent au fost realizate cu respectarea tuturor normelor legale de urbanism.

Această decizie definitivă a instanțelor judecătorești reprezintă o victorie importantă în stabilirea adevărului cu privire la alegațiile nefondate din ultima vreme, îndreptate împotriva comunității imobiliare de către Dl. Nicușor Dan, bazate pe o așa-zisă încălcare a normelor privind spațiile verzi, acesta fiind de fapt și unicul motiv al suspendării PUZ-ului Sector 4.